Marta Jandová v slzách: Zemřela jí "druhá matka", léta ji nemohla pohřbít

[chooze:gallery;value:35113]

Po letech trápení se Martě Jandové konečně ulevilo, mohla totiž dát poslední sbohem kamarádce Heidrun. "Minulý pátek jsme v Německu pohřbili naší drahou kamarádku, která nám všem tak trochu dělala mámu. Všichni jsme u ní a jejího manžela bydleli, ona nám vařila a prala a byla kamarádkou. Dveře a srdce vždy otevřené. A nakonec ji to srdíčko zradilo," prozradila na sociálních sítích Jandová.

Dlouho svou milovanou přítelkyni ale nemohla pohřbít. "Už to budou skoro 2 roky, co odešla. Ale protože myslela vždy hlavně na ostatní, už dávno před smrtí se rozhodla, že až jednou zemře, daruje své tělo univerzitě," vysvětlila zpěvačka. Heidrun prý chtěla vždy pomáhat lidem kolem a doufala, že medici díky ní v budoucnu zachrání život někomu dalšímu. 

[chooze:article;value:540433]

Jandová proto rozhodnutí přítelkyně respektovala a na pohřeb trpělivě čekala. "Minulý týden nám ji konečně vrátili. Nejdřív tedy měli studenti mši za všechny lidi, kteří jim darovali svoje těla a na kterých se učili. Pak už šla naše milovaná Heidrun k nám. A za ní, na poslední rozloučení, přijeli všichni, kterým otevřela svoje srdce. Ze všech koutů Německa i jiných zemí," svěřila se Jandová.

Přiznala, že vědomí, že Heidrun nemohla tak dlouho pochovat, ji často pronásledovalo. Je proto ráda, že konečně dostala možnost se rozloučit. "Položili jsme ji na slunné místo pod mladý strom. A musím říct, že si mi ulevilo. Protože bez rozloučení to prostě nikdy není u konce. Sbohem, naše milovaná Heidrun," dodala dcera Petra Jandy. Její skutečná maminka Jana zemřela před více než 30 lety na rakovinu vaječníků.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.