Zemřel legendární zpěvák Carmen. Jeho dva největší hity zná snad každý

"Náš milý, milující a talentovaný Eric zemřel o víkendu ve spánku," oznámila v pondělí na zpěvákových oficiálních webových stránkách jeho manželka Amy. Příčinu úmrtí neuvedla.

Ve své čtyřicetileté hudební kariéře Eric Carmen slavil úspěchy u fanoušků i v hitparádách díky svému bohatému, vysokému tenorovému hlasu, který jej zařadil mezi jedinečné zpěváky v historii popu, uvedl Hollywood Reporter.

Proslavil se jako frontman skupiny Raspberries (česky Maliny), kterou založil v roce 1970. Inspirovala se hudbou Beatles, Rolling Stones či The Who a mezi její největší hity patřila například píseň Go All The Way.

​Carmen studoval hru na klavír, ale jako teenager tíhl ke kytaře. Naučil se na ní podle akordové knihy Beatles. A to tak, že mohl po čtyřech měsících hrát v rodném Clevelandu s kapelou Cyrus Erie, která je považovaná za předchůdce Raspberries.

[chooze:article;value:544956]

​Po rozpadu Malin v roce 1975 vstoupil Carmen na veleúspěšnou sólovou dráhu. Jeho písně bořily hitparády, zejména pak balada All By Myself, která je popovou adaptací Klavírního koncertu č. 2 Sergeje Rachmaninova z počátku 20. století.

Mezi největší Carmenovy hity patří také Hungry Eyes, který si většina lidí zřejmě spojí s populárním filmem Hříšný tanec. 

V roce 2004 se členové Raspberries znovu sešli a vyprodali koncerty po celé Americe.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.