Setkání s Pavlem i Havlovou. Clinton se vrátil do klubu Reduta

[chooze:gallery;value:35055]

V rámci své návštěvy České republiky zavítal Clinton v neděli na neformální akci do jazzového klubu Reduta. V Redutě si Clinton prý zavzpomínal na Václava Havla, ale hovořil i o české pomoci Ukrajině.

Do klubu dorazil také prezident Petr Pavel s manželkou a mnoho dalších významných osobností české politiky. Setkání s Clintonem si nenechala ujít ani bývala první dáma Dagmar Havlová nebo bývalý mluvčí Václava Havla a mistr etikety Ladislav Špaček. Se všemi přítomnými se Clinton ochotně fotil.

"Bill Clinton ale nevzpomínal jen na minulost a na Havla. S velkou úctou mluvil i o naší aktuální pomoci Ukrajině. Bylo mi ctí a potěšením, pane Clintone," napsal na sociální síť X ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

[chooze:article;value:545154]

"Právě teď. Bill Clinton v Redutě. O jazzu, rodině a o Václavu Havlovi a o vstupu naši země do NATO. Thank you, Bill!," neskrýval na sociální síti X nadšení ze setkání senátor Pavel Fisher (nez.).

Clintona v Česku na facebooku přivítal i americký velvyslanec Bijan Sabet. "Vítejte zpět v Praze, President Bill Clinton! Před třiceti lety jste si připil s prezidentem Havlem – a jsem rád, že jsme si to dnes jako přátelé, partneři a spojenci v NATO mohli zopakovat," stojí v příspěvku.

Redutu navštívil Clinton už před 30 lety, kdy přijel do Česka ve funkci prezidenta Spojených států amerických. V roce 1994 si tam tehdy překvapivě zahrál na saxofon, který dostal darem od tehdejšího prezidenta Václava Havla.

Obama, Bush a Clinton oznámili, že se nechají veřejně očkovat (12/2020):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.