Palác se snaží zahladit stopy. Ukázal fotky Kate, má to ale háček

[chooze:gallery;value:35050]

Poslední fotografie Kate na profilu je z 29. prosince. Jednalo se o rekapitulaci toho, co královská rodina v uplynulém roce zažila. "Děkujeme všem, kdo jste byli součástí našeho roku," stálo v příspěvku. Od té doby se všechny příspěvky týkaly pouze Williama a jeho práce. 

Kate se tak na instagramu objevila po téměř třech měsících. Ale jen v takzvaných stories, které po 24 hodinách zmizí. Navíc se nejedná o nové fotografie, všechny pochází z loňska. Fotografie, které oslavují Mezinárodní den žen, ukazují, s jakými inspirativními ženami se Kate s Williamem v minulém roce setkali.

Na zveřejněných fotkách je Kate například se Sarah Goldsonovou, která trénuje děti, které sbírají tenisové míčky na kurtu během Wimbledonu. Další z fotografií potom zachycuje princeznu s Biancou Sakolovou, spoluzakladatelkou společnosti Sebby's Corner. Ta pomáhá znevýhodněným rodinám v Británii, píše deník Mirror.

[chooze:article;value:545218]

Další z fotografií zachycuje Kate a Williama, jak si povídají s profesorkou Uzo Iwobiovou. Ta založila nadaci Race Council Cymru, která podporuje umění a kulturu menšinových skupin ve Walesu. Manželé se dále setkali s Gubby Ayidaovou, lékařkou a generální ředitelkou dětské nemocnice Evelina London. 

Kate se na veřejnosti objevila naposledy na Štědrý den, kdy se s rodinou zúčastnila vánoční mše. V polovině ledna podstoupila operaci břicha a dva týdny strávila v nemocnici. Od té doby pokračuje v rekonvalescenci ve svém domě Adelaide Cottage.

Fotografové ji letos poprvé zachytili v pondělí, když jela v autě se svou matkou poblíž hradu Windsor. Zveřejněné snímky potom rozvířily vlnu konspiračních teorií. Princezna si na nich prý totiž není podobná a podle některých teorií se má jednat dokonce o její dvojnici.

[chooze:article;value:544898]

Podrobnější informace k její stravu palác zatím neposkytl. Kate si prý přeje, aby tyto informace zůstaly soukromé. Už dříve ale podle webu Independent popřel, že by její operace jakkoliv souvisela s rakovinou. I o to se totiž její fanoušci strachovali. 

Podle oficiálního vyjádření paláce by se Kate měla k svým povinnostem vrátit kolem Velikonoc. Ministerstvo obrany ale tento týden na webových stránkách uvedlo, že princezna se objeví až na červnovém ceremoniálu Trooping the Colour. Zprávu ale později stáhlo, protože takové informace smí zveřejňovat pouze Kensingtonský palác. Ten se k tomu zatím nevyjádřil.

Po nemocné Kate se slehla zem. Ani nejbližší nevědí, kde princezna je:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.