Oprava Barrandovského mostu: Nejvíce ji teď pocítí řidiči od Zbraslavi

Dělníci začnou s frézováním vozovky a bouráním některých částí konstrukce v pondělí brzy ráno. Silničáři začali už v pátek večer připravovat značení, které má řidičům usnadnit orientaci. Do pondělního rána by potom měli stihnout všechny přípravy.   

Přes Barrandovský most denně projede až 140 tisíc aut. Třetí fáze oprav tak opět přinese značné dopravní komplikace. Největší změna čeká řidiče přijíždějící od Zbraslavi. Nájezdová rampa ze Strakonické ulice přímo na Barrandovský most zůstane uzavřená až do skončení prací na konci léta.

"Už od páteční noci, kdy jsme vyznačovali objízdné trasy, tak jsme připravovali vše na uzavření rampy Strakonická," informovala Barbora Lišková, mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy.

[chooze:article;value:544841]

Místo po rampě přímo na most musejí řidiči rovně k Lihovaru, kde se otočí do protisměru. Další možností je sjet u Zbraslavi na okruh a využít nájezd z ulice K Barrandovu. Jako alternativu můžou řidiči využít jednu z objízdných tras. Ty umožní se místu úplně vyhnout.

"Vím, že to bude velká výzva i pro Pražany, protože pochopitelně s každou opravou se pojí nějaké uzavírky. Ale věřím, že to Pražané nakonec ocení," řekl 1. náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti).

Přímo na mostě to bude vypadat tak, že auta budou jezdit místo původních čtyř pruhů pruhy třemi. V první fázi pro ně bude uzavřená pravá část mostu. Zhruba v červnu se pak stavbaři přesunou na druhou stranu.

[chooze:article;value:544352]

K úplné uzavírce mostu tak nedojde. "Máme zachovaný provoz po celou dobu rekonstrukce v režimu tři a tři jízdní pruhy na Barrandovském mostě. To znamená, že most neuzavíráme," zdůraznila Lišková.

Opravy Barrandovského mostu Technická správa původně plánovala ještě na příští rok. Nakonec by je měla stihnout dokončit ještě letos.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.