Mrazivé detaily smrti Jarouška (†3). Začalo trestní stíhání, matka se zhroutila

Chlapec byl nezvěstný od středy, kdy se ve chvíli nepozornosti ztratil mamince, která rozdělávala oheň v peci poté, co se spolu se s dalšími dětmi vrátili z lesa. "Jeho kamarád se vrátil a říkal, že Jarko zůstal na mýtince. Okamžitě jsem vyběhla z domu a se mnou další lidé, abychom ho hledali," řekla pro Nový čas matka dítěte.

Když se následně dozvěděla, že jejího tříletého syna našli bez známek života, zhroutila se, nahlas vzlykala a opakovala jeho jméno. Tělíčko našli na louce nedaleko obce Ďurkov, tedy asi kilometr od domova. Ležela vedle něj bunda, kterou si pravděpodobně sundal, upozornil web Topky.sk.

[chooze:article;value:545376]

"Jednou z možností je podchlazení. Na povrchu nebyly zjištěny žádné známky fyzického násilí. Cizí zavinění jsem však nevyloučil a bude provedena soudní pitva. Je překvapivé, že tak malé dítě dokázalo v lese ujít asi 1 500 metrů, navíc se značným převýšením," poznamenal lékař, kterého na místo přivolali, Otto Mižík. Policie zahájila trestní stíhání kvůli podezření na trestný čin usmrcení z nedbalosti. 

Po Jarouškovi pátraly desítky lidí i vrtulník ministerstva vnitra od středy. Podle televize Markíza chlapeček s největší pravděpodobností zemřel už ve středu.

Podívejte se, jak probíhalo pátrání po Jarouškovi:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.