Ex Matthewa Perryho chce další vyšetření jeho smrti. Podezřívá sestřičky

"Je potřeba, aby se na to znovu podívali. Vím, že když Matthew bral 40 až 50 vicodinů denně, dostával je od zdravotní sestry, která mu je nosila domů. Dokázal dostat lidi k tomu, aby pro něj něco udělali. Řekl: 'Dám ti tuhle částku, pokud sklapneš a tohle mi doneseš.' ," řekla webu deníku Daily Mirror Perryho expřítelkyně Kayti Edwardsová.

 e proto přesvědčená, že na verzi vyšetřovatelů, kteří na základě pitvy oznámili, že se ve své sauně herec kvůli požití ketaminu, něco nehraje. Drogu dostával na léčbu svých depresí, naposledy mu ji ale oficiálně lékaři dali týden a půl před smrtí.

Ketamin přitom v těle zůstává jen několik hodin. Musel ho tedy získat jinde. Losangelská policie ale vyšetřování uzavřela.

[chooze:article;value:534995]

Edwardsová, která nejdříve s hercem randila, poté se stala jeho asistentkou a přátelila se s ním do smrti, o tom, jak se k drogám Perry dostával, ví své. "Bylo strašně těžké mu říct ne. Řekl: 'Kayti, mohla bys mi zaběhnout pro obálku? Dám ti 5 000 dolarů (asi 115 tisíc korun, pozn. red.). To se těžko odmítalo," poznamenala. "Proto chci, aby vyšetřili zdravotnický personál, aby zjistili, jestli s nimi měl dohodu, že mu seženou nějaká ketamin navíc," dodala.

Web US Weekly už dříve napsal, že Perry měl lhát blízkým o tom, že je střízlivý. Měl dokonce i napadnout svého kamaráda. "Útočil verbálně, emocionálně i fyzicky," popsal jeden z blízkých.

Ačkoli si Edwardsová násilí ze strany Perryho nikdy nevšimla, nemůže to vyloučit. "Když vezmete závislému člověku drogy, bývá hodně naštvaný," popsala. 

[chooze:article;value:533333]

"Matthew nebyl příležitostný pařmen, když byl zrovna uprostřed své závislosti, bylo to velmi děsivé," přiznala. "Byl jako vysavač čehokoli, co se mu dostalo pod ruce, což je dost nebezpečné. Ale člověku s aktivní závislostí nemůžete říct, ať přestane nebo ho k tomu nějak donutit. Můžete tam pro něj jen tak nějak být," doplnila.

Největší tragédií podle ní bylo, že hvězda Přátel okolo sebe neměla skutečné přátele. "Přijde mi strašně smutné, že většina lidí v jeho životě od něj jen něco chtěla," uvedla.

Matthew Perry zemřel na následky požití ketaminu, tvrdí soudní lékař (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.