Zákon o migraci vyvolal v USA odpor. Nejvyšší soud ho pozastavil

Texaský návrh je podle Nejvyššího soudu proti zákonům, které ve Spojených státech platí už téměř 150 let. Jednotlivé státy si totiž nesmí určovat imigrační zákony samy. Nejvyšší soud by měl o platnosti zákona rozhodnout už příští týden.

Například do texaského města Eagle Pass na hranici s Mexikem někdy za den dorazí až stovky migrantů. Policisté je podle současné úpravy musí namísto zadržení předat úřadům.

[chooze:article;value:544029]

Tamním občanům ale vadí, že se jejich město proměnilo v místo s permanentní přítomností bezpečnostních složek. Radost nemají ani z ostnatých drátů. Texaské úřady se dlouhodobě ohání tím, že se jedná o invazi, se kterou musí bojovat. Washington jim prý navíc nepomáhá.

Podle amerických médií prezident Joe Biden v posledních měsících výrazně vystupňoval svou rétoriku vůči imigraci. Během prezidentské kampaně před čtyřmi lety přitom řekl, že Spojené státy dokážou přijmout dva milióny uprchlíků. A to bez mrknutí oka. V poslední době ale začal prosazovat zákony, které by imigrační pravidla zpřísnily.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.