Klíčové oznámení o princezně Kate. Palác konečně všechno objasní

[chooze:gallery;value:35001]

​Pozornost vzbudila informace britského ministerstva obrany, že by se princezna z Walesu měla zúčastnit každoročního ceremoniálu Trooping the Colour. Ten se bude konat 8. června. Hovořilo se dokonce také o tom, že se má jednat o její první oficiální akci po operaci břicha a následné rekonvalescenci, píše portál Mirror.

Právě tímto způsobem resort lákal na akci a vstupenky se prodávaly. Následující den však informaci o tom, že by fanoušci mohli spatřit manželku prince Williama, stáhl. Údajně prohlášení nikdo nekonzultoval s Kensingtonským palácem.

[chooze:article;value:544877]

Pouze palác totiž může oznámit účast Kate na různých akcích, to se ale nestalo. Očekává se však, že se oficiální kancelář princezny k situaci vyjádří v nejbližší době, uvedl portál The Independent.

Oznámení přitom vyvolalo obrovský strach o zdraví Kate a mnozí se obávali, že rekonvalescence neprobíhá podle plánu. Původně totiž palác avizoval, že se vrátí ke svým povinnostem kolem Velikonoc.

Kate se naposledy na veřejnosti objevila na Štědrý den. V polovině ledna následně podstoupila operaci břicha v nemocnici, odkud ji po 14 dnech lékaři propustili do domácí péče.

Kensingtonský palác se k jejímu zdravotnímu stavu vyjadřuje opravdu pouze zřídka. "Kate si přeje, aby její osobní lékařské údaje zůstaly soukromé," řekl zdroj blízký rodině. Podle posledních zpráv by se její stav měl ale zlepšovat.

[chooze:article;value:544971]

Fotografům se přitom v pondělí podařilo poprvé za poslední tři měsíce zachytit princeznu, když jela v autě s matkou Carole. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Britové se podle historika Martina Kováře bojí více o Kate než o krále Karla III. Podívejte se na rozhovor z úterní Snídaně:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.