Drama na palubě letadla. Pilot uprostřed letu odrodil miminko

Thajský pilot Jakarin Sararnrakskul se stal národním hrdinou poté, co uprostřed letu z tchajwanského města Tchaj-pej do thajského Bangkoku jedna z pasažérek začala na toaletě rodit. Sararnrakskul pověřil pilotováním Airbusu A320 svého kolegu a rodící ženě přispěchal na pomoc, píše portál Travel Tomorrow.

"Jako pilot pracuju 18 let. Právě jsem v letadle pomohl novorozenci. Jsem tak hrdý na to, že jsem ho mohl pomoci přivést na svět," pochlubil se dojatý pilot na svém instagramu. K příspěvku přidal také fotografii, na které miminko pyšně drží v náručí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jakarin Sararnrakskul (@drjakarin)

V Bangkoku už na letadlo čekali lékaři, kteří matku a novorozence zkontrolovali. Protože se miminko narodilo ve vzduchu na palubě letadla, posádka mu podle webu Sky News dala přezdívku "Nebeské dítě".

Mezi roky 1929 až 2018 se během komerčních letů narodilo celkem 74 dětí, z nichž tři porod na palubě letadla nepřežily. Tyto údaje vyplývají ze studie, kterou v roce 2020 zveřejnila mezinárodní lékařská společnost International Society of Travel Medicine.

[chooze:article;value:544806]

Podle Národní zdravotní služby (NHS) je létání v těhotenství bezpečné. Ženy by se však nejprve měly poradit se svým lékařem.

"Po 28. týdnu těhotenství si letecká společnost může vyžádat od vašeho lékaře nebo porodní asistentky dopis s potvrzením vašeho termínu porodu, a že vám nehrozí komplikace," informuje NHS.

Letadlo v USA muselo nouzově přistát. Pilota pak obvinili z 83 pokusů o vraždu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.