Masivní výpadek Facebooku. Sociální sítě náhle přestaly fungovat

Podle webu Downdetector začali lidé z celého světa výpadek služeb společnosti Meta hlásit po 16. hodině. Facebook, Instagram, Threads ani Messenger nefungovaly asi hodinu ani v Česku. Spoustě lidí se ale stále nešlo přihlásit. Nechodily jim totiž SMS kódy na dvoufázové ověření.

Uživatele Facebook zničehonic odhlásil. Zpátky už se přihlásit nešlo. Sociální síť totiž odmítala heslo uživatelů. Zatím ale není potřeba jej měnit, upozornil web 9to5mac.com.

[chooze:article;value:528547]

V aplikaci Messenger zase nešly posílat zprávy. S WhatsAppem, který také provozuje Meta, problémy lidé nehlásili. "Jsme si vědomi, že lidé mají problémy s přístupem k našim službám. Nyní na tom pracujeme," sdělil na sociální síti X před 17. hodinou mluvčí Mety Andy Stone. Zatím není jasné, jestli jde o technickou chybu či hackerský útok.

Lidé si o tom, že Facebook nefunguje, psali například na sociální síti X. "Zrovna jsem tam dal fotku se slavnou osobou. Kde teď seženu lajky? Jak to vysvětlím mému malému synovi, že táta nemá dneska lajky?" ptá se například spisovatel Dominik Landsman.

​Poslední velké problémy zaznamenal Facebook na konci roku 2021. Tehdy vypadávaly sociální sítě Mety asi týden, nejdéle šest hodin. Podle firmy za to mohla "chybná změna konfigurace". Více nesdělila.

Svět za hranicemi: Facebook oslaví dvacet let. Odborník řekl, jakým směrem jdou sociální sítě (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.