Zemřela proslulá módní ikona Iris Apfel. Modelkou se stala v neuvěřitelném věku

Podle jejího oficiálního profilu na instagramu zemřela Iris Apfel v pátek 1. března, dožila se tak úctyhodného věku 102 let. Podle deníku The New York Times zesnula ve svém domě na Floridě. 

Milovala design a styl a tomu také věnovala celý svůj profesní život. Jako dekoratérka interiérů se podílela na mnoha projektech v Bílém domě, jejími klienty ale byla i taková jména jako Greta Garbo a Estée Lauderová, která byla zakladatelkou stejnojmenné kosmetické společnosti. 

[chooze:article;value:543782]

​Udávala také módní trendy, ne nadarmo se o ní hovoří jako o módní ikoně. Proslulá byla výraznými kulatými brýlemi, nosila ráda křiklavé odstíny a velké korále. "Iris Apfel se stala světoznámou módní ikonou díky svému neuvěřitelnému talentu," řekl agentuře PA módní návrhář Tommy Hilfiger. 

V neuvěřitelných 97 letech Iris Apfel dostala nabídku od agentury IMG Models, aby se pro ni stala profesionální modelkou. Tato agentura zastupuje takové hvězdy, jako je například Gigi Hadidová. Milovala výzvy, a tak se ráda chopila každé příležitosti, která se jí nabídla. Objevila se tak i v televizní reklamě, vytvořila vlastní kolekci líčidel a ponožek a výrobce hraček Mattel podle ní také udělal speciální edici panenky Barbie. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.