Drama na mostě. Řidičku zachraňovali hasiči z kabiny visícího kamionu

[chooze:gallery;value:34964]

​Nehoda se stala kolem poledne (18 hodin našeho času) na mostě přes řeku Ohio spojujícím nejlidnatější město Kentucky Louisville se sousední Indianou, informovala agentura AP.

Po kolizi čtyř vozidel prorazil kamion ocelové zábradlí. Návěs zůstal zaklíněný v mostní konstrukci, část zůstala nakloněná z mostu a visel na něm tahač. V kabině 23 metrů nad hladinou zůstala uvězněná řidička.

"Držela se jako šampion," řekl později velitel hasičů Brian O'Neill s tím, že žena byla po celou dobu zásahu velmi klidná.

[chooze:article;value:530852]

​Hasiči pomocí automobilového žebříku a lan sestrojili kladkostroj a jeden z nich se spustil ke kabině.

"Modlila se a já jsem se modlil s ní," popsal CBS první kontakt s řidičkou zachránce Bryce Carden. Ženě pomohl do postroje a když ji k sobě upoutal, kolegové je oba vytáhli na most. Celá akce trvala 45 minut.

Jak se nohy řidičky dotkly pevné půdy, očividně se jí ulevilo. Zraněná nebyla, záchranáři ji preventivě převezli na vyšetření do nemocnice.

Podle hasičů bylo obrovské štěstí, že se kamion nezřítil do řeky. "Určitě jsme už dělali šílené věci, ale tohle je zatím překonává," prohlásil zachránce Carden s tím, že tento způsob záchrany mockrát trénoval a je rád, že ho mohl využít v praxi.

Po evakuaci řidičky hasiče čekalo vyproštění vozidla. Přes 1 700 metrů dlouhý most George R. Clarka zůstal uzavřený, po odstranění následků nehody ho musí zkontrolovat specialisté.

V nemocnici skončili s těžkým zraněním i dva lidí z dalších nabouraných aut.

Řidič ztratil kontrolu nad vozem a sjel z mostu. Následoval obrovský výbuch (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.