Školačku si vyhlídl dospělý muž. Policie odkryla jeho minulost, skončil ve vazbě

Pro 41letého muže z Jihlavska si přišli policisté. Měl totiž obtěžovat nezletilou školačku. "Snažil se s ní navázat komunikaci, prostřednictvím sociální sítě jí nakonec poslal i své sexuálně laděné video," tvrdí mluvčí policie v Kraji Vysočina Jana Kroutilová.

Dívka z něj podle strážců zákona ale dostala strach a s nepříjemnou situací se svěřila svým blízkým. "Podezřelého muže kriminalisté zadrželi, jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který byl v minulosti potrestán i za závažnou mravnostní trestnou činnost," řekla k němu Kroutilová. Muž podle ní dívku velmi vzdáleně znal a věděl i o jejím nízkém věku. Dívka jej prý naopak neznala.

[chooze:article;value:541187]

"Muž směřoval do policejní cely a kriminalisté dále provedli domovní prohlídku v místě jeho bydliště. Obviněný muž je stíhán vazebně," doplnila mluvčí.

"Jednačtyřicetiletý muž je obviněn z přečinu ohrožování výchovy dítěte, přičemž takový čin spáchal opětovně, a dále přečinu šíření pornografie," informoval pak k případu vedoucí oddělení obecné kriminality Jakub Pivoňka.

"Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži až pětiletý pobyt za mřížemi," sdělila Kroutilová s tím, že muž je podle policie navíc až do roku 2026 ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Případný pobyt za mřížemi by se mu tak mohl protáhnout.

Opilý muž na Vysočině střílel u policejní stanice, trefil služební auto:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.