I přes nepřízeň počasí se dá v Česku lyžovat. Nejlepší situace je na severu

Nezvykle teplý únor zamával s plány mnoha lyžařů. Jarní prázdniny pro část regionů ještě ani nezačaly, po sněhu už ale v některých střediscích není ani stopy. Přesto jsou místa, kam se dá v Česku za lyžováním ještě vyrazit.

Krkonoše, Jizerské a Orlické hory

Poměrně dobré šance mají lidé v Krkonoších. Stále je v provozu například sjezdovka Havrland na Benecku, čtyři vleky a jedna lanovka pak jezdí na Černé hoře a na většině sjezdovek se stále lyžuje ve Špindlerově Mlýně, v Harrachově nebo v Herlíkovicích.

Lyžaři můžou vyrazit i na sjezdovku Pomezky v Malé Úpě, na sjezdovku Buky v Mladých Bucích, do Pece pod Sněžkou nebo si můžou zalyžovat na Aldrově ve Vítkovicích. V nedalekých Jizerských horách se stále jezdí v areálu Černá Říčka nebo na Ještědu a v Orlických horách si můžete zalyžovat v Říčkách a v Červené Vodě.

[chooze:article;value:543621]

Krušné hory a Slavkovský les

V Krušných horách se dá za lyžováním vyrazit ještě na Boží Dar, kde stále funguje areál Novako, na Klínovec nebo do areálu Potůčky. Stále se lyžuje i v Mariánských Lázních.

Šumava

Hlavní sjezdovka je stále v provozu v parku Frymburk, dva vleky jezdí na Kvildě nebo na Zadově, kde funguje areál Kobyla. Na rakouské straně hor se pak stále jezdí v Hochfichtu, kde jsou v provozu všechny lanovky a 19 km sjezdovek.  

[chooze:article;value:544178]

Jeseníky a Králický Sněžník

Na jedné sjezdovce se stále jezdí na Červenohorském sedle a dvě sjezdovky jsou v provozu ve skiareálu Klobouk v Karlově. Kotva dále jezdí v Kopřivné a nejdelší sjezdovka spolu s jednou kratší je v provozu v Koutech. Jezdí se též v Ostružné. Na Pradědu-Ovčárně je pak dokonce v provozu sedm sjezdovek z osmi. Solidní lyžování nabízí také Dolní Morava, kde se dá stále projet na čtyřech větších sjezdovkách.

Naopak v Beskydech už mají lyžaři smůlu. Přesto to ale neznamená, že se na východě Moravy nedá lyžovat vůbec. Pořád se totiž jezdí na sjezdovce na Stupavě v Chřibech.

Ve středních Čechách se stále lyžuje na Monínci, kde je v provozu i hlavní lanovka

Společenské hry, promítání filmů. Teplé počasí pokazilo školákům lyžařské kurzy (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.