Svoboda mu unikla jen o vlásek. Putin měl Navalného těsně před smrtí podrazit

"Na začátku února Putinovi nabídli výměnu vraha z FSB Vadima Krasikova, který si v Berlíně odpykává trest za vraždu, za dva americké občany a Alexeje Navalného. Obdržela jsem potvrzení, že 15. února večer byla jednání v poslední fázi, 16. února byl Alexej zabit," prohlásila Pevčichová ve videu, které v pondělí zveřejnila, informoval web Meduza.

Řešení toho, jak Navalného dostat na svobodu, začal tým hledat před dvěma lety. Mělo jít o humanitární výměnu, upozornil web The Insider

[chooze:article;value:543247]

"Úředníci, a to jak američtí, tak němečtí, chápavě přikyvovali, mluvili o tom, jak je důležité pomoci Navalnému a politickým vězňům, podávali ruce, slibovali, a nedělali nic. Zkusili jsme to znovu. Těmi nejzoufalejšími a nejšílenějšími způsoby. Přes známé politiků, přes nejbohatší lidi na této planetě, kteří tyto politiky ovlivňují. Prostřednictvím Putinových přátel, jako je Henry Kissinger," popsala vyjednávání.

Navalnyj zemřel 16. února v trestanecké kolonii na Sibiři. "V lékařské zprávě o úmrtí, která byla předložena matce Alexeje Navalného, ​​se uvádí, že příčiny smrti byly přirozené," uvedla jeho mluvčí Kira Jarmyšová na sociální síti X. Jeho kolegové jsou si ale jistí, že za jeho smrtí stál Putin.

Biden se sešel s vdovou po Navalném. Slíbil sankce proti Putinovi (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.