Slavní o cenách energií: Ve dvou svetrech jsem nechodila, říká Obermaierová

[chooze:gallery;value:34886]

​Českou společností stále rezonují zvyšující se ceny za plyn a elektřinu. To se ostatně dotklo i českých osobností, které na dražší energie reagovaly různě. "No, co zmůžu, když je mi zima, tak si zatopím. Já mám plyn, takže topím plynem, ale jako nesvítím zbytečně, což jsem byla ostatně zvyklá vždycky. Od malička mi maminka říkala, zhasínej, tak to dělám, co můžete víc dělat?" svěřila se TN.cz Jaroslava Obermaierová.

Drahotu poznala na vlastní kůži, nic radikálního, aby ušetřila, ale nepodnikla. "Účty mi vzrostly určitě, z hlavy vám částky ale neřeknu, to bych musela kouknout do nějakých papírů, ale samozřejmě mi vzrostly. Ale rozhodně jsem nechodila ve dvou svetrech. Když jsem si šla do sprchy a bylo tu 18 stupňů, tak jsem si přitopila," dodala herečka.

[chooze:article;value:529676]

Moderátor Aleš Háma také přiznal, že elektřinou a plynem šetřil vždy. "Já jsem přemýšlel vždycky úsporně, respektive my doma neplýtváme, zhasínáme a omezujeme se na nejnutnější věci, ale nic zásadního," vysvětlil známý komik.

Účty za plyn zděsily hlavně zpěvačku Heidi Janků, topit však méně nezačala. "Jak jsem v baráku sama, tak to jedu pořád stejně. Samozřejmě jsem zaznamenala, že ty zálohy jsou stále vyšší, trochu jsem se bála plynu, protože mám plynové topení, tam mi to skočilo katastroficky," popsala umělkyně.

[chooze:article;value:507100]

"Snažím se někdy zatopit v krbu, abych ten plyn nepoužívala tak často. Takže u toho plynu asi šetřím, ale u elektřiny zase tak ne, protože tím, jak jsem v domě sama, tak svítím jen tam, kde potřebuji," vysvětlila.

Za to herec Václav Vydra ušetřil, aniž by si nějak utáhnul opasek. "Ne, já jsem nešetřil, já nešetřím. To ne, nezohlednil jsem to nijak. Já jsem maximálně změnil dodavatele teď," přiznal Vydra. "Ten nový dodavatel je zhruba o čtvrtinu levnější," pochvaloval si.

Šetření energií není snadné. Doma bývá spoustu žroutů elektřiny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.