Řidič ujížděl na Vyškovsku devadesátkou. Jen jsme auto tlačili, tvrdil policistům

Podezřelého vozu si policisté všimli v pondělí krátce po půlnoci na silnici poblíž Velešovic. V něm seděli tři muži. "Zakrátko se automobil bleskově rozjel a hlídka se samozřejmě vydala za ním," informoval policejní mluvčí Petr Vala.

Auto se brzy podařilo hlídce zastavit. Šofér však odmítal, že by řídil. "Snažil se přitom policisty přesvědčit, že vůz měl se svými kumpány pouze tlačit, což ale v 90kilomerové rychlosti šlo jen stěží," dodal Vala.

[chooze:article;value:543178]

Řidič navíc policistům i sám bez zdráhání přiznal, že má dva platné zákazy řízení. "Já mám zákaz, řídit nemůžu," řekl s klidem.

"My jsme to tlačili. Za volantem jsem seděl. Za volantem jsem neseděl, chlapi. Já jsem stál a pomáhal jsem jim," popsal poněkud rozporuplně dotyčný to, jak se vše mělo dle něj odehrát.

50letý muž se navíc odmítl podrobit orientačnímu testu na drogy. Policisté upozornili, že v rámci novely silničního zákona musí řidiči počítat s přísnějšími tresty. "Ve správním řízení za odmítnutí testu na alkohol nebo drogy nově hrozí až 75tisícová pokuta a až tříletý zákaz řízení. Navíc musí počítat i se šestibodovým ohodnocením," uzavřel Vala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.