Plameny pohltily dům na Hodonínsku. Hasiči našli uvnitř mrtvého člověka

[chooze:gallery;value:34888]

Operační středisko vyslalo jednotky k požáru ve Veselí nad Moravou v pátek krátce po 23. hodině. "Za čtyři minuty byla na místě naše první jednotka, která po násilném vstupu do domu zahájila v dýchací technice průzkum uvnitř zakouřeného objektu," popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Situaci dle něj navíc ztěžoval fakt, že dům byl zaskládán odpadem. "Velitel zásahu si proto nechal povolat další jednotky a vyhlášen byl druhý stupeň poplachu. Operační středisko na místo vyslalo celkem devět hasičských jednotek," doplnil Mikoška.

[chooze:article;value:543048]

Hasiči následně museli postupně vynášet odpad z místností a dohašovat ho venku. "Během zásahu našli v požářišti osobu bez známek života. Jde o letošní první oběť u požáru v Jihomoravském kraji," řekl Mikoška.

Jednotkám se požár podařilo zlikvidovat asi devět minut po půl jedné ráno. "Příčina požáru i vzniklá škoda jsou předmětem dalšího vyšetřování," uzavřel Mikoška.

Lidé zanedbávají údržbu komínů a hasiči často vyjíždí k jejich požárům. Více se dozvíte v následující reportáži (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.