Navalná obvinila Putina ze satanismu. Mučí i manželovu mrtvolu, zoufá si

"Žádný opravdový křesťan by neudělal to, co dělá Putin s Alexejovým tělem. Je to satanismus," prohlásila Julija Navalná ve videu, které zveřejnila v sobotu. To nazvala Putinova falešná víra.

Jak upozornil americký portál CNN, video vyšlo devět dní po smrti Navalného, podle pravoslavných zvyků musí být tělo pohřbeno do tří dnů.

"Vražda Putinovi nestačila. Nyní drží Alexejovo tělo jako rukojmí," prohlásila dále Navalná. Pak se obrátila přímo na ruského prezidenta: "Mučil jsi ho zaživa a nyní ho mučíš i po smrti. Vysmíváš se lidským pozůstatkům. Nic démoničtějšího už neexistuje. Porušuješ všechny zákon, jak lidské, tak Boží."

[chooze:article;value:543183]

​Kreml odmítá, že by stát za smrtí Navalného. Putinův mluvčí Dmitrij Peskov označil podle ruské agentury TASS vyjádření západních politiků k aktivistově smrt za neomalená. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov také uvedl, že by se Západ neměl míchat do ruských vnitřních záležitostí a požadovat nezávislé vyšetřování Navalného smrti.

Alexej Navalnyj zemřel ve věku 47 let 16. února v trestanecké kolonii v Ťumeňské oblasti v Rusku. Objevují se podezření, že za jeho smrtí stál Putinův režim. Navalnyj byl odsouzen na 19 let vězení za extremismus, již dříve byl odsouzen k dalším trestům. Navalnyj rozsudky označil za politicky motivované.

Podívejte se na vysílání TN Live k úmrtí Alexeje Navalného:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.