V Praze se koná veletrh pro rybáře. Můžete si tam pořídit celou rybářskou základnu

Říká se jim tiší blázni. Když se jich ale sejdou tisíce na jednom výstavišti, moc ticho z toho není. Naopak. "Očekáváme návštěvnost 30 tisíc rybářů a rybářek. A co se týče novinek, tak těch je spoustu," chlubil se manažer veletrhu For Fishing Michal Sedláček.

Nové typy prutů, podběráků, signalizátory záběru, automatické zavážecí lodičky se sonarem a GPSkou. Je jasné, co frčí. "Všechno, co je velice účinné a rychlé. To znamená že už nefrčí to, že u rybníka rybář sedí tři hodiny a nechytne nic," vysvětlil vystavovatel Miroslav Melcher.

[chooze:article;value:522932]

Pokud chce být rybář efektivní a držet se trendů, musí počítat s investicí. Kdo šetřit nehodlá, může si pořídit jako přívěs za auto rovnou rybářskou základnu. Nabízí kuchyňku, sprchu, toaletu, dobije veškeré baterie a má spoustu úložného prostoru.

Cenu za novinku roku ale vyhrál jiný výrobek: krmítko za 160 korun. "Pomalu klesá ke dnu, i když je naplněné krmením. Díky němu můžeme prochytávat celý sloupec," vysvětlil vystavovatel Pavel Šustr.

Aktuálně je v Česku registrováno přes 350 tisíc rybářů, jejich počet neustále roste. A zvyšuje se podíl žen a dětí. Překážkou není ani handicap. Vypadá to, že ryby to mají čím dál těžší. Naštěstí pro ně ne každý rybář je ale chce hned hodit na pekáč.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.