Policie zasahuje v Krajské zdravotní. Měla zadržet ředitele i jeho náměstka

V pondělí ráno vyjely jednotky NCOZ do sídla Krajské zdravotní v Ústí nad Labem. "V tuto chvíli můžu potvrdit, že policejní orgány zasahují na ředitelství Krajské zdravotní v Ústí nad Labem," řekla TN.cz mluvčí Krajské zdravotní Petra Roubíčková. "Nejsem ale oprávněna poskytovat jakékoliv další informace," dodala.

"Národní centrála proti organizovanému zločinu v pondělí ráno zadržela a obvinila Petra Malého, ředitele Krajské zdravotní v Ústí nad Labem a jeho ekonomického náměstka Pavla Vorala. Kromě nich vyšetřovatelé začali trestně stíhat také Lukáše Veleva, který vede nemocnici v Jihlavě", informoval Deník N

[chooze:article;value:541941]

Další policejní akce probíhá v jihlavské nemocnici. "Policie u nás zasahuje a probíhají tu úkony trestního řízení," potvrdila TN.cz mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová. 

Podle informací Deníku N by měla policejní akce probíhat z důvodu podezření z manipulace s evropskými dotacemi. Policie to ale zatím nepotvrdila. "Více informací zatím poskytovat nebudeme," odmítl komentovat podrobnosti zásahu mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. 

Krajská zdravotní je jedním z největších poskytovatelů zdravotní péče v České republice a zároveň největším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji. Tam sdružuje několik nemocnic včetně Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.