Za střelbu po Super Bowlu obviněni dva mladíci, Taylor Swiftová dala miliony pozůstalým

Taylor Swiftová, která je přítelkyní hvězdy mistrovského týmu amerického fotbalu Kansas City Chiefs Travise Kelceho, věnovala v pátek rodině zavražděné 43leté ženy 100 tisíc dolarů (zhruba 2,4 milionů Kč), čímž se účet zřízený na podporu pozůstalých téměř zdvojnásobil, uvedla CNN. Střelec či střelci zranili i syna oběti a dva příbuzné.

Policie ve stejný den oznámila, že v souvislosti tragickou událostí obvinila dva mladistvé, kteří jsou ve vazbě v nápravném zařízení pro neplnoleté. Jsou prozatím podezřelí z neoprávněného držení zbraně a kladení odporu při zatýkání.

[chooze:article;value:541902]

​Je pravděpodobné, že vyšetřování povede k dalším obviněním. Kvůli věku mladíků neuvedli strážci zákona další podrobnosti, informovala agentura AP. Oba podezřelí skončili v poutech krátce po činu, jednoho zpacifikovali kolemjdoucí. Třetího ze zadržených policisté propustili,

Incident se odehrál ve středu při oslavách druhého titulu Chifs v řadě, kterých se v Kansas City zúčastnil až milion lidí a školy kvůli nim zrušily vyučování. Střelba vypukla pravděpodobně po hádce a nesouvisela s terorismem. Projektily zasáhly desítky nic netušících lidí, mnozí z nich považovali rány za závěrečný ohňostroj.

[chooze:article;value:541414]

​Zahynula moderátorka a dýdžejka místního rádia Lisa Lopez-Calvanová, dalších 22 oslavujících utrpělo zranění, dva zůstávají v nemocnici v kritickém stavu. Více než polovina postřelených jsou děti, nejmladšímu je osm let. Hráči i trenér vítězného týmu si později vysloužili pochvalu za to, že vyděšeným malým fanouškům pomáhali dostat se do bezpečí a utěšovali je.

Taylor Swiftová se oslav nezúčastnila, tou dobu už byla na koncertním turné v Austrálii. Nedělní zápas však sledovala v ochozech. Svého partnera přiletěla podpořit přes lán světa rovnou z koncertu v Tokiu a stala se tak nejsledovanější fanynkou největší americké sportovní události roku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.