Angličan zavolal na policii, že řídí příliš opilý. Dostal pochvalu a skončil v cele

Kuriozní případ se stal v pondělí poblíž Leedsu na severu Anglie. Na policejní tísňovou linku v hrabství Severní Yorkshire zavolal krátce před polednem muž, který tvrdil, že "řídí pod vlivem alkoholu a neví, co dělá", uvedl The Guardian.

Padesátiletý řidič dále řekl, že má za sebou náročný víkend a nachází se někde u města Knaresborough.

Strážci zákona skutečně po 15 minutách šoféra našli v černém tranzitu zaparkovaném na kraji silnice. Nadýchal zhruba 2,4 promile alkoholu, trojnásobek v Anglii povoleného limitu, informoval list Yorkshire Post.

[chooze:article;value:532855]

​Policisté sice muže pochválili za to, že nepokračoval v jízdě, ale odvezli ho do cely předběžného zadržení. Druhý den ho po vystřízlivění obvinil místní soud za řízení v opilosti a byl propuštěn.

"To se nestává každý den… podezřelý řidič pod vlivem alkoholu se sám přihlásí na policii," komentovala to podle The Guardian policie.

Deník připomněl podobný případ z loňského března, kdy opilý řidič ve Spojených státech volal na policejní tísňovou linku a nahlásil, že ho někdo málem vytlačil za silnice. Ukázalo se, že měl v krvi 1,6 promile a jel v protisměru.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.