Únava a strach v očích. Karla při cestě do kostela musela přidržovat Camilla

[chooze:gallery;value:34753]

​Král Karel III. v neděli poprvé od oznámení zdrcující diagnózy opustil zdi svých paláců i opancéřované auto. Na bohoslužbu v sandrighamském Kostele sv. Máří Magdaleny se vypravil pěšky, informovala BBC.

Doprovodila ho královna Camilla. Panovník se střídavě opíral o ni a o deštník. Snažil se působit tak, že ho elán neopouští, únava i strach v očích se však nedaly přehlédnout. Léčba zákeřné rakoviny už se na Karlovi začíná podepisovat.

[chooze:article;value:541240]

Do rezidence v Sandrighamu se král přesunul z londýnského Clarance House v úterý. Paparazzi ho vyfotili na zadních sedačkách jeho vozu. Tehdy se ještě usmíval.

Karel na sociální síti X poděkoval za podporu. "Rád bych vyjádřil své nejupřímnější poděkování za mnoho zpráv podpory a přání, které jsem v posledních dnech obdržel. Jak vědí všichni ti, které rakovina postihla, takové laskavé myšlenky jsou tou největší útěchou a povzbuzením," napsal.

Zákeřné onemocnění měli Karlovi najít v lednu, když mu lékaři pomáhali se zvětšenou prostatou. Rakovina s ní prý nesouvisí, přesný typ ale Buckinghamský palác tají.

Karel III. je mimo službu. Rodina má 7 náhradníků, jsou s nimi ale problémy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.