Dojemná slova Dády Patrasové: Přála by si mít kouzelný prsten a vše zvrátit

[chooze:gallery;value:34217]

​Pro herečku Dádu Patrasovou je seriál Arabela srdeční záležitostí. "Na roli Xénie vzpomínám často a ráda, protože to byla velmi dobrá herecká příležitost a vlastně mi to přirostlo k srdci. Bylo to neuvěřitelně krásné natáčení, všichni byli hodně zapálení, včetně nás herců," svěřila se představitelka Xénie. 

"Někdy už jsme vrůstali do těch rolí tak, že třeba pan režisér Vorlíček musel připomínat Janě Nagyové: Ty jsi ta hodná, Dáda je ta zlá, tak se umírni. Byl u toho roztomilý," zasmála se herečka. Podle Vorlíčka byla totiž paradoxně právě Dáda tou laskavější princeznou.

[chooze:article;value:537546]

Roli Xénie by však za milejší Arabelu nikdy neměnila. "Xénie byla barevná, měla spoustu možností, dělala různé hlouposti a herecky pro mě byla vděčná," vysvětlila Patrasová.

Na natáčení seriálu má doma dokonce krásnou památku. Ačkoliv originální kouzelný prsten jí někdo kdysi dávno ukradl, od tajného přítele dostala věrnou repliku. "Ten jsem si na vás připravila. Dostala jsem ho jako dárek, ale od koho, to neřeknu. To je tajemství," pochlubila se s úsměvem Patrasová.

[chooze:article;value:536944]

Kdyby měl skutečně kouzelnou moc, neváhala by a prstenem ihned otočila. Co by si přála, ví totiž naprosto jistě. "To vám řeknu okamžitě, já bych si přála zdraví pro moji dceru," svěřila se herečka. Její dcera Anička Slováčková totiž od loňského října bojuje s rakovinou, kterou jí lékaři našli na plicích.

Seriál Arabela se každý týden vrací na televizní obrazovky. V neděli od 18:15 si můžete na TV Nova vychutnat další dva díly.

Dojemné vzpomínky na herce z Arabely: Filipovské to měl složité, přiznal Lábus (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.