Na Nymbursku spadla stavební plošina i s lidmi. Na místo letěly vrtulníky

Stavební plošina se dvěma lidmi se zřítila v sobotu kolem poledne na zemědělské usedlosti v Hořanech na Nymbursku. "Šlo o pád asi z osmi až deseti metrů. Na místě zasahují dvě letecké záchranné služby. Jedna z Liberce a druhá z Hradce Králové," informoval krátce před jednou hodinou odpolední TN.cz mluvčí středočeské záchranné služby Marek Helebrant.   

"Po pádu výtahu zasahuje letecká záchranná služba Královéhradeckého kraje ve středočeských Hořanech. Zasahujeme tam i s kolegy z Liberce. Podle prvotních informací jsou na místě dva zranění," potvrdil letecký zásah mluvčí královéhradecké záchranné služby Ivo Novák.

[chooze:article;value:540878]

​"Zraněné byly dvě ženy, které utrpěly mnohočetná zranění horních i dolních končetin, pánve a páteře. Spontánně dýchaly. Předaly jsme je leteckým záchranným službám, které je transportovaly do Fakultní nemocnice Motol a Ústřední vojenské nemocnice v Praze," doplnil před druhou hodinou odpolední  Helebrant. Proč se plošina zřítila, není jasné. "Příčiny nehody zjišťujeme," sdělil TN.cz mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. 

Vážná nehoda na Benešovsku. Pro několik zraněných letěly vrtulníky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.