Camilla prolomila mlčení. První slova o vážně nemocném králi

Královna Camilla se v pondělí večer zúčastnila charitativního hudebního večera v katedrále v Salisbury. Podle portálu Mirror na akci rozdávala úsměvy a poprvé také promluvila o manželově zdravotním stavu. "V rámci možností se mu daří opravdu skvěle," řekla.

Camilla také poděkovala za podporu, kterou manželský pár od veřejnosti dostává. "Jsme opravdu dojatí ze všech dopisů a vzkazů," dodala. Podle přítomných lidí byla královna celý večer velmi statečná a nedávala nijak najevo, jak náročné období prožívá.

[chooze:article;value:540798]

Za podporu královské rodiny děkoval ve středu už princ William, píše portál CBS News. Ten se ke svým královským povinnostem vrátil po třítýdenní dovolené. "Rád bych při této příležitosti poděkoval za všechny milé zprávy pro Catherine i mého otce. Obzvlášť v posledních dnech," řekl ve svém projevu na gala večeru v Londýně.

Následník trůnu převzal část oficiálních královských povinností svého otce, který se momentálně léčí s rakovinou. Podrobnosti o tom, jaký typ rakoviny byl královi diagnostikován, ovšem zatím Buckinghamský palác nezveřejnil.

"Jeho Veličenstvo v pondělí zahájilo plán léčby, během které mu lékaři doporučili, aby odložil povinnosti spojené s veřejností. Jeho Veličenstvo však bude pokračovat v plnění státních povinností a vyřizování oficiálních záležitostí," oznámil palác. 

Karel III. je mimo službu. Rodina má 7 náhradníků, jsou s nimi ale problémy (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.