Trable moderátorky Novy na letišti. Mysleli si, že není matkou svého dítěte

Moderátorka Televizních novin Kristina Kloubková cestuje se svou dcerou od jejích tří let. "Dovolená s dětmi je ta, která se musí prožít, vydržet, a pak by měla přijít teprve dovolená," uvedla toto téma se smíchem Kloubková.

Podle ní je to o nastavení rodičů i dětí. "Moje dcera odmalička miluje aquaparky a bazény. Cestuju s ní, ale ona miluje vodu, takže jsme půlku dne u moře a půlku u bazénu. To se během let většinou mění, ale u nás ne. Většinu dovolených trávíme v resortu, kde je veškerý komfort, hlídání dětí a hlavně ten aquapark. Dítě je spokojené a já nemusím vařit," řekla.

[chooze:article;value:525390]

​Mít u sebe všechny cestovní doklady je při cestování s dětmi stěžejní. Na vlastní kůži si na to přišla i Kloubková. "Moje dítě se jmenuje jinak než já, můj partner se jmenuje taky jinak a dneska nemáte děti v dokladech. Takže se nám párkrát stalo na letišti v zahraničí to, že nevěděli, čí je to dítě. Proto bych doporučila nezapomínat s sebou rodný list," poradila.

Na to reagovala i obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek. "Může se stát, že bez problému odletíte a na místě se dítěti nemusí něco líbit, babičce s dědou udělá scénu a začne se vztekat. Už jsme měli takové klienty, kteří řešili, že tam najednou přišli lidé z místních úřadů a oni museli prokazovat, že to dítě k nim patří," popsala Pátek.

[chooze:article;value:536806]

​Aby tomu rodiče či jiní rodinní příslušníci zabránili, je vhodné mít u sebe souhlas s vycestováním dítěte. "Naučila jsem se mít s sebou i léky na všechno, co vím, že na mé dítě funguje. Překvapilo mě, že na letišti ten velký kufr s léky nikomu nevadí, přestože se nesmí nic převážet, ale jak jde o děti, tak to můžeme vzít s sebou na palubu a mít to u sebe," řekla moderátorka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.