Slovenský herec má zdrcující zprávy: Přišel čas, moje smrt je otázkou dní

Herec Marcel Nemec je dva roky onkologickým pacientem. Když už to vypadalo, že nad zákeřnou nemocí zvítězil, lékaři objevili nový nádor. Na začátku tohoto roku mu navíc oznámili, že mu zůstávají poslední tři měsíce života. Nemec teď ale v rozhovoru pro deník Nový Čas řekl, že jeho odchod z tohoto světa je otázkou dní.  

Před pár dokonce na sociální síti zveřejnil, jak by měl vypadat jeho pohřeb, nebo jak on tomu říká  oslava života. ​"Vše na mou oslavu života, nebo tedy poslední rozloučení, už je připravené. Vím, že už je čas, děkuji tedy za všechno. Takto to je... A tak to má být. Tečka," řekl nyní oblíbený herec s tím, že odchod bude pro něj vykoupením.

[chooze:article;value:531145]

"Chci hodně barevných květin a usměvavé lidi v pestrobarevném oblečení. Odchod nevnímám jako konec, ale jako začátek něčeho nového. Zároveň to vnímám i jako oslavu svého krásného a láskou naplněného života, který jsem prožil v této dimenzi s úsměvem, obklopený lidmi, s nimiž se milujeme (a že jich není málo)," napsal dříve na sociální síť.

Marcel Nemec leží nyní v nemocnici v Kremnici, ve městě, kde se narodil. Podle svých slov chce zemřít doma v blízkosti své milované maminky, píše web Topky.sk. "Čas strávený s maminkou mi dodává sílu, radost a chuť do života. Děkuji za to!" prozradil listu. Vyslovil také dvě přání, která po svém odchodu má. "Chci, aby maminka měla klid a nikdo ji neotravoval. Stejně tak ani neteř a bratr. Můj odchod je otázka dní," svěřil se Nemec.

"Úsměv na tváři a láska je to, co tu po mně zůstane. Takže... Prosím úsměv a povinně rozdávat lásku třikrát denně. Ráno, v poledne i večer 20 kapek," dodal na závěr.

Velké trápení před smrtí. Norbert Lichý přišel o nejdůležitějšího člověka (1/2024): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.