Únos a znásilnění v Praze: Obviněného nedávno propustili z vězení

Čtyřicetiletý muž, který je podle policistů uživatelem drog, si zřejmě počká na soudní jednání ve vazební cele. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 9. "Jedná se o takzvanou vazbu útěkovou a vazbu předstižnou. To znamená dva ze tří důvodů. Podávali jsme pro tyto dva důvody a bylo jim vyhověno," informoval státní zástupce Jan Janoušek.

Policie muže obvinila z trestných činů znásilnění, loupež, krádež, omezování osobní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí kvůli zákazu řízení. V pátek měl donutit ženu, která čekala na svého syna v autě před školou, aby si přesedla na místo spolujezdce a odjela s ním.

[chooze:article;value:540529]

​"Následně s touto ženou odjel neznámo kam. Ženu znásilnil a pak se vrátil se zpátky na Prosek, kde ji nechal spoutanou ve vozidle a odešel," uvedl mluvčí Policie ČR Jan Daněk. Policisté po muži začali okamžitě pátrat. V noci ze soboty na neděli ho dopadli v Mělníku.

Policisté v úterý uvedli, že to není zdaleka první kriminální čin, kterého se měl dopustit. V roce 2018 ujížděl policistům pod vlivem drog v kradené dodávce. Ujížděl tehdy parkem Stromovka, kde ohrozil několik lidí. Za to si ve vězení odseděl pět a půl roku. Znásilnění se tak měl dopustit zřejmě krátce poté, co byl propuštěn z vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.