Princezna Kate poslala dojemný dopis z nemocnice. Připojil se i král Karel

[chooze:gallery;value:34408]

Šestapadesátiletá moderátorka se v pondělí poprvé od smrti manžela vrátila na televizní obrazovky. Ve vysílání pořadu Dobré ráno, Británie děkovala všem, kteří ji v těžkých časech podporovali. Při tom prozradila, že jí přišlo i několik dopisů od členů královské rodiny, píše portál Daily Mail

"Catherine a William mi poslali moc hezký dopis. Vím, že Catherine byla sama tou dobou v nemocnici, a o to víc si toho vážím," neskrývala moderátorka dojetí.

Princezna z Walesu nastoupila na soukromou londýnskou kliniku v polovině ledna a podstoupila plánovanou operaci břicha. Lékaři provedli zákrok úspěšně a Kate strávila v jejich péči dva týdny. Nyní pokračuje v domácí rekonvalescenci, ale ke svým královským povinnostem se vrátí nejdříve o Velikonocích. I přesto si našla čas, aby oblíbenou moderátorku v těžkých chvílích podpořila a poslala jí slova útěchy. 

[chooze:article;value:540090]

Princ a princezna z Walesu ale nebyli jediní členové královské rodiny, kteří Garrawayové kondolovali. "Dostala jsem dopis i od krále. A ten toho ví o truchlení hodně," doplnila moderátorka. Podrobnosti o obsahu dopisů si ovšem nechala pro sebe, a to z důvodu dohody o mlčenlivosti. "Myslím si, že to od nich bylo opravdu milé. Je příjemné vědět, že tito lidé emocím rozumí. Všechny nás to pak spojuje," dodala.

Mezi další kondolující patřili například manželé Beckhamovi, píše web Mirror. "Dostala jsem opravdu krásný dopis od Victorie a Davida Beckhamových. Byl ručně psaný, opravdu nádherně," ocenila moderátorka slavné manžele.

Garrawayová je od června 2023 držitelkou Řádu britského impéria za zásluhy v oblasti vysílání, žurnalistiky a charity. Ocenění jí na hradě Windsor předal sám princ William. Její vážně nemocný manžel tehdy ceremoniál sledoval z invalidního vozíku. 

[chooze:article;value:539759]

O několik měsíců později Draper zemřel. "Je to moc smutné, ale musím vám říct o smrti svého milovaného manžela Dereka. Jak někteří asi víte, po zástavě srdce v prosinci 2020 byl vážně nemocný. To všechno kvůli koronaviru, který prodělal v březnu 2020," informovala moderátorka o jeho smrti začátkem ledna.  

"Derek byl v jeho posledních dnech obklopen rodinou a já ho několik hodin před smrtí držela za ruce. Mám toho na srdci opravdu hodně, ale prozatím bych jen chtěla poděkovat zdravotníkům, kteří bojovali o jeho záchranu a snažili se, aby se ve svých posledních okamžicích cítil co nejpohodlněji. Všem posílám lásku a děkuji vám za podporu. Dereku, odpočívej v pokoji. Lásko, jsem moc vděčná za to, že jsem tě mohla mít ve svém životě," napsala na svůj instagram.

Princezna Kate se zotavuje z operace břicha. Rakovinou netrpí, uvedl Palác:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.