Trápí vás problémy s usínáním? Dejte si předtím chutnou svačinku, radí odborníci

V poslední době stále častěji přibývá lidí, kteří mají problémy se spánkem. Pravidelně se jim nedaří usnout, během noci se pak často budí a mnohdy už vůbec nedokáží znovu zabrat. Důvodů je podle odborníků hned několik.

Za potíže může například stres a úzkosti, práce na směny i nezdravý životní styl, upozornil portál Mirror. Příčinou může být ale také příliš vytopená, nebo naopak studená místnost či nepohodlná postel.

[chooze:article;value:539473]

Spánek je přitom pro naše tělo velmi důležitý, protože regeneruje nervový systém i celý náš organismus. Dospělému člověku podle lékařů běžně stačí sedm až devět hodin spánku, v případě dětí je to pak o něco více.

Právě v takových těžkých chvílích ale může pomoci i jednoduchá svačinka. Experti na spánek z Bed Kingdom doporučují si dát před spaním oříšky, třeba mandle, pistácie, vlašáky nebo kešu. Mají totiž vysoký obsah hořčíku a zinku. "Zatímco mnoho lidí se uchýlí ke sklence vína, aby se jim podařilo lépe usnout, z dlouhodobého hlediska to může být pro kvalitu spánku škodlivé. Je ale i několik dalších možností, co zařadit do jídelníčku, abyste zvýšili svou šanci na kvalitní spánek," doplnili odborníci.

Kromě oříšků experti doporučují také kiwi, třešně nebo mastné ryby. Mimo jiné může mnohým pomoci i vůně levandule nebo heřmánkový čaj. Před spaním by se však měli lidé vyhnout konzumaci sytého jídla a velkých porcí. Nevhodné je také cvičit.

Lidi s problémy se spánkem léčí ve Zlíně. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.