Hluboký žal Evy Burešové: Do nebe odešel muž, ke kterému vzhlížela

Ve věku 87 let zemřel legendární herec Karel Hábl, který si zahrál v řadě českých filmů a seriálů. Na umělce, kterého diváci mohou znát například z filmu Holka na zabití nebo Křtiny, zavzpomínala i Eva Burešová, která s ním před lety hrála v divadle.

Hábl pro ni byl vzorem a inspirací. "Když jsem se s Karlem potkala poprvé, hráli jsme spolu v Cyranovi. Byl to fešák a obrovský gentleman a k nám, mladým kuřatům, se choval vždy krásně a stejně jako ke svým stejně starým kolegům," zavzpomínala Burešová na instagramu.

[chooze:article;value:540276]

K elegantnímu herci prý vzhlížela. "Milovala jsem se na něj dívat na jevišti. Vždycky jsem si říkala, že tolik zvláštního kouzla má v sobě málokdo. Mohl stát na jevišti úplně sám a vy jste z něj prostě nemohli spustit oči," přiznala herečka.

"Později se naše cesty už pracovně nespojily, ale měla jsem obrovskou radost, když mi na předávání cen Thálie zaklepal někdo na rameno a já jej viděla. Pak jsme se nějakou chvíli objímali a říkali si, jak rádi se vidíme a že brzy snad v nějakém divadle," svěřila se Burešová. Hábl se ale bohužel jejich dalšího setkání nedožil.

[chooze:article;value:531473]

Smutnou zprávu oznámila na sociálních sítích hercova přítelkyně Jana Sikorová. "Kája zemřel náhle a nečekaně v pátek 2. 2. 2024 ve 20:00 obklopen láskou. Měli jsme plány, stále jsme se na něco těšili. Bolí to moc," uvedla jeho družka na facebookovém profilu herce.

Krajčo, Burešová i Pokáč: Vánoční koncert byl plný hvězd (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.