Rusové vyhrožují útokem na Berlín. Mají jasno v tom, odkud by letěly rakety

Poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko varoval Německo. "Ruští propagandisté vyhrožují útokem na Berlín," napsal na sociální síti X.

Zveřejnil přitom záběry z ruské televize, kdy se během jedné debaty hovoří právě o útoku na Německo. "Podle mého názoru od prvního úderu NATO, jak psalo, že zaútočí na Kaliningrad, tak okamžitě nastane situace, kdy použijeme rakety. A proti úhlavnímu nepříteli používáme rakety," uvedl politolog Andrej Sidorov.

[chooze:article;value:539263]

Moderátora Vladimira Solovjova ale zajímalo, kdo je nyní hlavním nepřítelem Ruska. "Můžeme zničit Berlín z Kaliningradu," poznamenal suše. Nezdráhal se přidat ani nejapný vtípek. "Navíc v Berlíně není co dělat. Zavřeli tam nějaký velký obchodní dům," poznamenal.

Podle Sidorova jsou však stále úhlavním nepřítelem Spojené státy americké. "Náš hlavní nepřítel, jak víte, je přes oceán," reagoval.

Samotné Německo přitom už o válce mluví otevřeně. Podle tamního ministra obrany Borise Pistoriuse může totiž Rusko v příštích pěti až osmi letech zaútočit na Severoatlantickou alianci. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Podle generála a šéfa velitelství NATO pro podporu a zabezpečení Alexandera Sollfranka by Rusko v případě napadení NATO útočilo i na týl, nejen na frontové linie. Terči útoků by se tedy stala také evropská města. "Musíme akceptovat fakt, že i týlové oblasti budou terčem výrazných útoků. Musíme předpokládat, že agresor využije celé spektrum kinetických a nekinetických sil s cílem zničit linie komunikace," řekl Sollfrank portálu The Times.

​Rusko je údajně připravené jednat o míru. Podívejte se na rozhovor s odborníkem (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.