Biden drtivě vyhrál primárky v Jižní Karolíně. Získal 96 procent hlasů

Drtivé a velmi důležité vítězství pro demokrata Joea Bidena přinesly primárky v Jižní Karolíně, kde získal 96 procent hlasů. Biden věří, že právě prvenství v demokratických primárkách v Jižní Karolíně, která je tradičně baštou republikánů, předurčí výsledek celých voleb. Přesně před čtyřmi lety právě tak začala jeho cesta do Bílého domu.

"Mám dobrý pocit z toho, kde jsme. Opravdu. Ten chlap, proti kterému stojíme, je proti všemu. Myslím to vážně, je to ta nejpodivnější kampaň, které jsem kdy byl součástí. Myslím, že je čas naši práci dotáhnout do konce," řekl v proslovu Biden.

[chooze:article;value:538641]

Bidenovi vyzyvatelé kongresman Dean Phillips a spisovatelka Marianne Williamsonová skončili daleko za ním. Podle všech průzkumů má současný prezident nominaci do voleb za demokraty více než jistou.

"Tyto volby jsou o tom, že se každý z nás sám sebe zeptá, v jaké zemi chceme žít. To je skutečně to, co je v sázce. Když se podíváte na to, co Joe Biden dokázal navzdory přesile a navzdory tomu, co mu život přichystal, on nebere 'ne' jako odpověď," řekla viceprezidentka Kamala Harrisová. Za tři týdny se v Jižní Karolíně budou konat i republikánské primárky. V nich má výhru téměř jistou Donald Trump.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.