Ohnivé peklo. Host po hádce zapálil bar v Liberci, 15 zraněných je v nemocnici

Incident se stal před 23. hodinou pod vlakovým nádražím v centru města, informoval HZS Libereckého kraje na sociální síti X. "Hasiči požár dvěma proudy velmi rychle lokalizovali," uvedl.

Ještě před příjezdem záchranných složek uteklo z baru 30 lidí, další dva hasiči zachránili. 15 zraněných převezli záchranáři do nemocnic, sdělila na webu policie. ​

Sedm z hospitalizovaných je zraněno těžce, stav zbývajících není tak vážný, zjistila na místě TV Nova. "Jednalo se především o popáleniny a o inhalační traumata," řekl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

[chooze:article;value:528545]

Bar měl podle svědků zapálit host, který se předtím pohádal s obsluhou. Vrátil se s kanystrem benzínu, který zapálil a hodil dovnitř. Interiér podniku se tak na chvíli proměnil v ohnivé peklo. "Nějaký chlap prostě přišel, vzal nějakou hořlavinu a hodil to přímo do hospody. Manžel celý popálený, celé ruce, kosti mu jdou vidět, všechno," popsala TV Nova žena jednoho ze zraněných.

Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří okolnosti žhářského útoku prošetřují jako podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení. "Aktuálně probíhají úkony spojené s ohledáním vnitřních prostor za využití psa na vyhledávání akcelerantů hoření," uvedla policie. Zatím nechtěla zveřejnit, jestli podezřelého zadržela.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.