Strach o zdraví panovníka. Lékaři Karlu III. prodloužili pobyt v nemocnici

[chooze:gallery;value:31369]

​Pětasedmdesátiletý britský panovník podstoupil v pátek plánovanou operaci prostaty na londýnské klinice. Tam měl následně strávit ještě dvě noci. Lékaři ale jeho pobyt prodloužili, upozornil portál Daily Mail.

Situace velmi znepokojila širokou veřejnost. Ta se obává o královo zdraví a to, zda je po zákroku všechno v pořádku. "Je zřejmé, že Karel III. by zůstal v nemocnici na déle než dvě noci, pouze pokud by došlo k nějakému neočekávanému problému. Delší pobyt je ale čistě z preventivních důvodů," řekl portálu The Sun zdroj blízký královské rodině.

[chooze:article;value:538860]

Za králem každý den přijela na návštěvu jeho manželka Camilla. V neděli při odchodu ji dokonce fotografové zachytili v dobré náladě a s úsměvem na tváři. Právě její rozpoložení by mohlo zmírňovat obavy a naznačovat, že se léčba Karla III. vyvíjí dobře.

Očekává se, že po propuštění z nemocnice se bude britská hlava státu alespoň měsíc šetřit a vyhne se na radu lékařů veškerým povinnostem. "Ale protože jej dobře známe, jistě bude chtít ponechat všechny soukromé audience a nevzdá se ani papírování," uzavřel zdroj.

Zdravotní problémy Karla III. přitom nejsou žádným tajemstvím. Panovník o svých potížích se zvětšenou prostatou otevřeně hovoří. Důvodem je i snaha o povzbuzení mužů, aby se nestyděli nechat se vyšetřit.

Zákrok, který král Karel III. podstoupil, prý dopadl podle očekávání. Více se dozvíte v následující reportáži (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.