Žhavá stopa vyhasla. Policie stále řeší vraždu novorozence z Lipna a žádá o pomoc

Na tělíčko mrtvého miminka schované v kontejneru na posyp u základní školy v Lipně nad Vltavou upozornil policii loni na konci července jeden z tamních obyvatel. Případ policisté vyšetřují jako vraždu.

"I přes výslechy desítek osob, prověření několika poznatků od veřejnosti a laboratorní vyšetření odebraných vzorků DNA se kriminalistům zatím nepodařilo tento hrůzný čin objasnit a jeho pachatele dopadnout," uvedla ve středu policejní mluvčí Lenka Krausová.

[chooze:article;value:515177]

Po měsících intenzivní práce se vyšetřovatelům nepotvrdila ani žhavá stopa. Právě proto se znovu obrací s prosbou o pomoc na veřejnost.

"Od případu uplynul nějaký čas, nicméně i nyní si lidé mohou vzpomenout na něco, co tehdy kriminalistům možná zapomněli sdělit a bylo to možná důležité. Či lidé, kteří místem nálezu těla projížděli vozidlem, zaznamenají výzvu až nyní a teprve teď projdou své záznamy z palubních kamer, objeví něco, co by kriminalistům mohlo pomoci," zdůraznila Krausová.

Policisté pátrají po člověku, který se v době od 25. června do 10. července 2023 pohyboval kolem kontejneru na posyp budovy základní školy v Lipně nad Vltavou a tělo novorozence tam mohl vložit. "Poznatky k tomuto případu prosím volejte na linku 158 či přímo kriminalistům na linku 974 221 483," vyzvala Krausová.

Konec vyšetřování vraždy novorozence v Kroměříži. Tělíčko policisté nenašli (2/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.