Zdravotní potíže princezny Kate: Lékaři ji výslovně varovali

[chooze:gallery;value:22194]

​Princezna Kate už přes týden leží v nemocnici. Podle odborníků je totiž operace břicha jedna z nejzávažnějších a je nutné se po ní pořádně zotavit. "Přestože podle paláce nešlo o rakovinu, dvoutýdenní pobyt v soukromé nemocnici není u takových zákroků obvyklý. Není proto od věci předpokládat, že šlo o něco velmi vážného," svěřil se deníku Daily Mail lékař Max Pemberton.

Varoval proto, že po takovém zákroku je třeba dopřát si čas na uzdravení. Kate by tudíž neměla spěchat se svým návratem ke královským povinnostem. "Je třeba si nechat dostatek času na to, aby se člověk fyzicky i psychicky dostal zpět do tempa. Tolik lidí se už provinilo tím, že příliš rychle spěchali zpět do práce," vysvětlil podle portálu Mirror Pemberton a princezně popřál rychlé uzdravení.

[chooze:article;value:538334]

Ačkoliv se princezna chystá nejspíše k některým úkolům vrátit už před Velikonocemi, podle Pembertona to snad nepřežene. "Kate mi vždy připadala rozumná a stoická. Jsem si jistý, že lékařské rady, aby si vzala dostatek volna k zotavení, poslechne," dodal doktor.

V Británii se kvůli hospitalizaci princezny objevily i spekulace, že jde o rakovinu. To ale Kensingtonský palác popřel a veřejnost informoval, že šlo pouze o plánovaný zákrok břicha. Přesnou povahu zdravotních problémů však odmítl komentovat. "Kensingtonský palác se bude ke zdravotnímu stavu Její královské Výsosti vyjadřovat jen v případě, že dojde k velké změně,“ napsal v oficiálním prohlášení.

Princezna Kate je v nemocnici. Kvůli operaci výrazně omezí život (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.