Putin zamířil k hranicím NATO. Normálně pracuje, vysvětluje Kreml

Putin dorazil do Kaliningradu ve čtvrtek dopoledne. Jeho návštěva okamžitě vyvolala spekulace, jelikož Kreml nedávno tvrdil, že je exkláva hraničící se státy Aliance v ohrožení, upozornil web stanice Sky News.

Podle Peskova ale nejde o žádný vzkaz pro země NATO. "Návštěva Kaliningradu je pro prezidenta normální prací," řekl agentuře RIA Novosti

"Když prezident navštěvuje regiony Ruské federace, není to vzkaz zemím NATO. Je to hlavní věc, kterou prezident dělá," dodal.

[chooze:article;value:538307]

Následně ale pro ruský První kanál začal varovat před nebezpečím, které podle něj pro Rusko NATO představuje. "Vidíte, jaké militaristické nálady jsou nyní v Evropě ze strany sousedních pobaltských států a tak dále. Jde o země, které jsou prostoupeny rusofobními náladami, které stahují stále více vojenských zařízení na své území," prohlásil.

"To vše je samozřejmě nebezpečné. Vyžaduje to další opatření, aby byla bezpečnost naší země spolehlivě zajištěna," doplnil.

Země Aliance ve svých plánech předpokládají, že pokud se Rusko rozhodne zaútočit na NATO, využije k tomu právě Kaliningrad. Podle německé armády by do exklávy přesunula Moskva vojsko a rakety středního doletu. Odtud by zaútočila na suvalský koridor, který skrz Litvu spojuje Kaliningrad s Běloruskem.

Francie a Británie pomáhají Ukrajině. Rusko nezastavíte, vzkázal Putin (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.