Německá policie řeší skandál. Policisté se měli nechat uplácet buřtem

Voňavá klobása zpravidla nakrájená na kolečka s kečupem s pořádnou dávkou kari koření. Kdo byl někdy v Německu, nemohl currywurst přehlédnout. V žebříčku oblíbenosti fastfoodových jídel se pravidelně umisťuje na nejvyšších příčkách.

Currywust se teď stal také středobodem kuriózní úplatkářské kauzy. 17 policistů mělo během deseti měsíců bez zaplacení projíst v přepočtu více než 50 tisíc korun. "Jako policista nesmíte přijmout nic. Ať je to propiska, nebo káva, cokoli policista přijme, v zásadě vede k tomu, že přijme výhodu a za to může nést odpovědnost," vysvětlil mluvčí berlínské policie Benjamin Jendro.

[chooze:article;value:527766]

Záleží na tom, jak byly currywursty policistům podávané. V každém případě ale šlo o několik stovek kusů. Místní z toho mají spíš legraci. "Záleží také na množství. Kdyby jich někdo snědl hodně, dalo by se o tom mluvit. Podle mě je to spíš směšné," myslí si obyvatelé Hannoveru.

Policisty na currywursty nezval nešťastný majitel fastfoodu na místním nádraží, jak by se mohlo na první pohled zdát. Útratu měl vždy po školení zaplatit představitel IT firmy spolupracující s městem.

Ač je to úsměvné, policistům hrozí pokuty i propuštění z policejního sboru. Tamní média upozorňují i na to, že pro mnohé legrační kauza se vyšetřuje na nejvyšší úrovni na náklady daňových poplatníků.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.