Poslední slova Lichého před smrtí. Počítal, že bude žít ještě několik let

[chooze:gallery;value:34508]

​Herec Norbert Lichý zemřel chvíli po svých 59. narozeninách, smutnou zprávu ve čtvrtek potvrdila jeho rodina. V rozhovoru, který několik dní před smrtí poskytl youtuberovi Petru Uchytilovi, přiznal, že začal připravovat několik divadelních inscenací. V těch měl hrát i v dalších letech. 

Lichý se soustředil hlavně na svou práci v ostravském divadle, se kterým ještě před dvěma týdny zavítal do Pardubic. "Přijeli jsme s Divadlem Petra Bezruče s představením Šikmý kostel," svěřil se herec.

[chooze:article;value:538546]

Doufal, že si v budoucnu s ostravským souborem zahraje pokračování tohoto třídílného románu. "Zatím hrajeme jen tu první část, možná budeme hrát i tu druhou a pak tu třetí, ale přiznám se, že nevím," prozradil herec.

I na sklonku života se však zahlcoval prací a nedbal ani na správnou životosprávu. "Já hraju asi ve čtyřech nebo pěti inscenacích, teď ale nějaké ubyly. Některé věci mají svou životnost a v nejlepším je třeba přestat," pronesl umělec s klidem v hlase.

[chooze:article;value:537931]

Sám měl však v plánu ještě léta hrát. "Teď jsme vytáhli dramaturgický počin a nasadili jsme Ženitbu. Už jsem v tom hrál dvakrát, takže do třetice. Možná to bude sranda, ale možná v téhle době už ne," prozradil herec.

Počítal dokonce s tím, že brzy začne jedno představení zkoušet. "A teprve mě čeká Marie Stuartovna, já se teď ale soustředím na tu Ženitbu, takže nebudeme předbíhat," dodal Lichý.

Zemřel herec Norbert Lichý. Zbožňovanému herci bylo pouhých 59 let (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.