Nejvíce podpisů v historii. Slováci přišli s peticí na odvolání ministryně kultury

Nová slovenská ministryně kultury dokázala to, co nikdo před ní. Pod petici se podepsalo už téměř 175 tisíc lidí. Veřejnosti s ministryní došla trpělivost. Nepočkala ani na konec tradiční lhůty 100 dní hájení po nástupu do funkce. "Polarizuje společnost. Sepsali jsme petici za odvolání ministryně kultury," uvedla organizátorka petice Mira Keratová.

Poslední vlna kritiky se strhla kvůli účtu ministerstva kultury na facebooku. Šimkovičová ho podle kritiků využívala k veřejným útokům. Nechala na něm například hlasovat o tom, zda lidé chtějí peníze na obnovu památek, nebo podporu LGBT+ komunity. V textu přitom stálo, že se polonazí lidé předvádějí na náměstích. Když se proti tomu ohradili herci a spisovatelé, všechny příspěvky z facebooku zmizely.

[chooze:article;value:533856]

Ministryně přešla do protiútoku. Petice je podle ní zmanipulovaná. Už v den nástupu do funkce na konci října loňského roku přitom čelila bývalá novinářka Šimkovičová ostré kritice. Nepomohl jí ani výrok, že nevládní organizace od ní nedostanou ani cent.

O své křeslo se podle všeho zatím obávat nemusí. Do vlády ji navrhla koaliční Slovenská národní strana a premiér Slovenska Robert Fico za ní zatím pevně stojí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.