Gang měl pašovat drogy do věznic. Obviněným hrozí až 10 let ve vězení

Policisté gang odhalili přímo při jedné z předávek. 74letá seniorka měla do věznice Všehrdy propašovat marihuanu, pervitin a náplasti se silnými analgetiky v podprsence. Odsouzenému pak měla balíček předat v průběhu návštěvy.

Kriminalisté při výsleších zjistili, že drogy do věznic měli členové organizované skupiny pašovat společně s kosmetikou nebo dopisy, a to prostřednictvím doručovatelských služeb. Rozplétání případu bylo velmi složité a časově náročné, odsouzení totiž s policisty nechtěli spolupracovat. Báli se kázeňských postihů nebo navýšení trestů.

[chooze:article;value:536209]

Mezi obviněnými je šest mužů a tři ženy. Všem hrozí, že za mřížemi stráví až deset let. Nejde přitom o ojedinělý případ pašování drog do věznic v Ústeckém kraji. Například v roce 2022 policisté dopadli rodinný gang, který měl pašovat drogy do věznice Všehrdy.

Muže, který měl byznys organizovat přímo z věznice, tenkrát policisté zadrželi ve chvíli, kdy ho eskorta vedla na svobodu. A třeba v roce 2020 soud poslal za mříže sedm lidí za pašování drog do věznice Nové Sedlo na Lounsku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.