Dvojice ukradla věci za 700 tisíc. Lup si schovala v garáži, kterou vykradla předtím

I zkušení kriminalisté s dlouholetou praxí musejí počítat s tím, že je mohou pachatelé něčím novým překvapit. Věc, která patrně nemá obdoby, se stala na Chrudimsku. Dva zloději totiž vykrádali garáže a pak zjistili, že kradených věcí je tolik, že je vlastně nemají kam dát. Jeden z nich si pak vykradenou budovu drze přivlastnil.

Vyměnil zámek na vstupních vratech a rovnou dva nové zámky dostala i zmíněná garáž. Nejspíš proto, aby mu ji nikdo jiný zase nevykradl. 

[chooze:article;value:538396]

​Věci postupně mizely i z koláren nebo zahradních domků. Majitelům chyběly motocykly, jízdní kola, lešení, ale i rybářské náčiní, uskladněné pneumatiky nebo nářadí. Policistům se podařilo zajistit jen část věcí, celková škoda je ale 700 tisíc korun.

Z krádeží jsou obvinění dva muži, kterým je 26 a 27 let. Starší z nich už byl v minulosti ve vězení a v roce 2022 z věznice odešel na podmínku. Podle kriminalistů se ale nepolepšil, a soudce ho proto hned poslal do vazby. Oba obvinění se ke krádežím přiznávají a všeho litují. Svoji řeč přednesou i před soudem, který je může poslat na pět let do vězení. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.