Drama v Texasu! Muž podezřelý ze zastřelení osmi lidí spáchal při zatýkání sebevraždu

Velitel policie v Joliet Bill Evans na tiskové konferenci uvedl, že v pondělí 12:04 hodin tamního času byli jeho kolegové informováni úřadem šerifa okresu Will o nálezu několika mrtvých osob ve dvou různých domech v bloku 2200 West Acres Road poblíž ulice Madison Street. Evans doplnil, že zasahující policisté v těchto domech, které stojí naproti sobě přes ulici, našli celkem sedm těl. Všechny oběti podle něj byly zastřeleny.

Server CBS News uvádí, že v souvislosti s tímto případem hledala místní policie třiadvacetiletého Romea Nance, který se měl pohybovat v osobním voze Toyota Camry, červené barvy s illinoiskou poznávací značkou. Evans dodal, že Nance oběti znal. Policie předpokládá, že mrtví byli příbuzní.

[chooze:article;value:436662]

Zmíněné vozidlo bylo podle policistů rovněž zaregistrováno při nedělním incidentu, kdy příslušníci kanceláře šerifa okresu Will zasahovali pozdě odpoledne v apartmánech Pheasant Run u silnice Pheasant Run Road v Joliet Township, kde byl nalezen krvácející muž se střelným zraněním. Osmadvacetiletý muž, který pocházel z Nigérie a ve Spojených státech žil asi tři roky, byl převezen do místní nemocnice, kde však záhy zemřel.

https://twitter.com/BNONews/status/1749585522060583002

Krátce před nalezením postřeleného muže z Nigérie byla na ulici Davis Street hlášena další střelba, při které byl postřelen do nohy dvaačtyřicetiletý muž. Úřad šerifa okresu Will uvedl, že tyto předchozí incidenty se zdály být náhodné a obě oběti spolu nijak nesouvisely. Podle úřadu šerifa však bylo na obou místech spatřeno stejné auto se stejnou poznávací značkou, ve kterém se měl pohybovat hledaný Nance.

Zástupce náčelníka šerifa okresu Will Dan Jungles sdělil, že detektivové se tomto incidentu vydali prověřit adresu, kde byl hlášen k pobytu majitel červené Toyoty. Na klepání na dveře nikdo nereagoval, a tak se rozhodli zajít za příbuznými, kteří bydleli právě v domě naproti přes ulici. Tam však nalezli krvavé stopy, načež se rozhodli vstoupit dovnitř. Podle Junglese byla nakonec v jednom domě nalezena dvě mrtvá těla a v protějším celkem pět mrtvých osob.

"Sloužím u policie už 25 let," řekl Evans. "Tohle je pravděpodobně nejhorší zločin, který jsem kdy vyšetřoval." Policie pracuje s verzí, že všechny nedělní a pondělní zločiny spolu souvisejí.

Záznamy o Nanceově předchozím zatčení kvůli použití zbraně z roku 2023 ukazují, že jako adresu svého bydliště uvedl také adresu na Acres Road. Podle soudních záznamů byl Nance v souvislosti s tímto případem střelby z roku 2023 propuštěn na kauci a stále čeká na soud.

V pondělí policie v Joliet na Facebooku oznámila, že kolem půl deváté večer středoevropského času byl 23letý Romeo Nance lokalizován poblíž města Natalie v Texasu. Při konfrontaci s policisty se podezřelý Nance zastřelil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.