Na kolej v Hradci někdo dal kameny. Vlak do nich najel ve 100kilometrové rychlosti

[chooze:gallery;value:34531]

Oznámení o nárazu vlaku do neznámého předmětu na kolejích u zahrádkářské kolonie Červený Dvůr v Hradci Králové přijali policisté v sobotu krátce po 19. hodině.

"Šetřením se zjistilo, že vlak jedoucí z Pardubic do Hradce Králové narazil do blíže nezjištěného množství kamenů, které na kolej dal neznámý pachatel v čase mezi 18:41 a 18:52. V době nárazu jel vlak rychlostí 100 kilometrů za hodinu a strojvedoucímu se ho podařilo zastavit po cca 850 metrech před železničním přejezdem ve Farářství," informovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

[chooze:article;value:534279]

Událost se obešla bez zranění. "Z královéhradecké centrály byl vyslán evakuační autobus, ve vlaku cestovalo asi 50 osob, z toho 30 lidí jsme převezli na nádraží," napsali hasiči na sociální síti X. Ostatní dle informací policistů odešli pěšky domů.

Vyšetřovatelé vyčíslili škodu na vlaku na 50 tisíc korun. Provoz na trati byl zhruba na tři hodiny přerušený. Policisté případ řeší jako trestný čin obecného ohrožení. Pachateli hrozí až osm let vězení.

"Žádáme občany, kteří si všimli ve výše uvedeném čase a místě nějaké osoby či osob na trati nebo v její blízkosti, nebo by mohli podat jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění případu, ať zavolají na linku 158," vyzvala Kormošová.

​Při střetu vlaku s kamionem na Kroměřížsku se zranilo devět lidí. Více se dozvíte v následující reportáži (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.