Fico řekl, kdy začne třetí světová válka. Souvisí to s Ukrajinou

Slovenský premiér Robert Fico by vetoval případné snahy Ukrajiny vstoupit do Severoatlantické aliance. Pokud by se Kyjev do NATO dostal, mohlo by to podle šéfa vlády našeho sousedního státu vést k třetí světové válce. Upozornil na to web topky.sk.

"Pokud jde o vstup do Evropské unie, my je respektujeme, musejí však splnit podmínky. Ne že politicky vstoupí do EU země, která absolutně neplní žádné požadavky. Jsem ale proti členství Ukrajiny v NATO, budu ho vetovat a blokovat, protože to je základ pro třetí světovou válku a nic jiného," prohlásil Fico.

Fico je premiérem už potřetí, ve funkci je od loňského 25. října. Od té doby poněkolikáté zopakoval, že je také proti vojenské pomoci Ukrajině.

[chooze:article;value:533856]

​Přesto se příští týden setká s předsedou kyjevské vlády Denysem Šmyhalem a předá mu seznam humanitární pomoci, kterou je Slovensko ochotno poskytnout Ukrajincům.

Setkání pravděpodobně v přátelském duchu neproběhne. Je to jen pár dní, co slovenský ministerský předseda uvedl, že Kyjev je pod "absolutním vlivem USA" a naznačil také, že se bude muset vzdát části svého území ve prospěch Ruska, připomněl web aktuality.sk.

"Musí dojít k nějakému kompromisu, který bude velmi bolestivý pro obě strany. A co (Ukrajinci, pozn. red.) čekají? Že Rusové odejdou z Krymu, Donbasu a Luhanska? Vždyť to je nereálné," prohlásil mimo jiné Fico.

Nulová vojenská pomoc Ukrajině a zastavení bojů. Fico má na válku jasný názor (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.