Zemřel Norbert Lichý. Zbožňovanému herci bylo pouhých 59 let

Krátce po svých 59. narozeninách zemřel oblíbený ostravský herec Norbert Lichý. Jeho odchod z tohoto světa oznámilo jeho domovské Divadlo Petra Bezruče Ostrava, mezi jehož nejvýraznější osobnosti dlouhá léta patřil.

"S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás opustil náš kolega Norbert Lichý. Informaci divadlu potvrdila rodina, které vyjadřujeme upřímnou soustrast," napsalo divadlo ve čtvrtek na svém facebookovém profilu.

[chooze:article;value:537760]

"Odešel Norbert Lichý. Ostravský patriot, skvělý divadelní i filmový herec, dabér, skladatel scénické hudby. Po mnoho let byl spjat s ostravským Divadlem Petra Bezruče. Držitel Ceny Thálie v oboru činohra. Byl naprosto nezaměnitelný a svůj. Vždy si ho budu pamatovat z filmu Lidice," napsal na sociální síť X ministr kultury Martin Baxa (ODS). 
 
Herec Norbert Lichý často působil v roli excentrických mužů. Televizní diváci si ho můžou pamatovat například jako zaměstnance finančního úřadu ze seriálu Comeback. Zahrál si ale například také ve filmech Lidice, Ve stínu, Kajínek, Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka a mnohých dalších.

Přímo pak exceloval na divadelních prknech. V roce 2009 obdržel za své výkony ve hře Job Cenu Thálie. A působil také jako hudebník. Ovládal například hru na kontrabas.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.